Seedorf naar Braziliaanse club

Olga Kroeders

Clarence Seedorf gaat voor de Braziliaanse club Botafogo voetballen. Hij heeft voor twee jaar getekend, meldt de club op zijn website. De 36-jarige Seedorf is volgens de club uit Rio de Janeiro de beste buitenlandse speler in het Braziliaanse voetbal.

Vorige week donderdag maakte de middenvelder bekend zijn aflopende contract bij AC Milan niet te verlengen. Seedorf speelde tien seizoenen bij de Italiaanse club. Hij won twee keer de landstitel en twee keer de Champions League.

Seedorf maakte in 1992 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Nadat hij drie jaar later met de Amsterdammers twee keer de landstitel en de Champions League had veroverd, vertrok hij naar het Italiaanse Sampdoria.

Daar speelde hij een seizoen, waarna hij bij Real Madrid tekende. Seedorf speelde er 3,5 jaar, werd in 1997 landskampioen en veroverde een jaar later opnieuw de 'cup met de grote oren'.

Na zijn periode in Spanje ging Seedorf voor Internazionale spelen en maakte hij in 2002 de overstap naar stadgenoot AC Milan.

Seedorf kende geen gelukkige interlandcarrière. De middenvelder speelde tussen 1996 en 2004 vier keer mee in de eindronde, maar werd sinds de aanstelling van Marco van Basten in 2004 niet meer opgeroepen voor Oranje. Hij bleef daardoor steken op 87 interlands, waarin hij elf doelpunten scoorde.