Klose: "Mijn doel is het WK van 2014"

Frank (franklop)

De 34-jarige Miroslav Klose hoopt dat hij nog twee jaar in het shirt van Duitsland kan spelen. De aanvaller denkt nog niet aan stoppen bij Die Mannschaft. "Ik dacht de laatste tijd alleen maar aan het winnen van het Europees kampioenschap", vertelde de ervaren aanvaller aan het Duitse Bild.

"Ik moet nu de teleurstelling nog verwerken. Ik stop niet als international van Duitsland. Ik denk nu alleen maar aan dat ik nog twee jaar bij de nationale ploeg speel. Mijn doel is het bereiken van het WK in 2014."

Voorafgaand aan het EK twijfelde de goalgetter nog over een vervolg bij de Duitse ploeg. "Maar ik heb voor mezelf besloten. Ik ging naar het EK toe en zou dan wel zien wat er zou gebeuren. Maar, ik weet dat als ik fit blijf, er niets in de weg staat voor het Wereldkampioenschap in Brazilië."

Gerd Müller is de topscorer van Duitsland met 68 treffers. Klose moet er nog vier maken om dat aantal te evenaren. Wanneer hij op het WK van 2014 twee maal weet te scoren, dan is hij wereldwijd de topscorer op een WK.