[WBD] Rus kansloos onderuit

Rosario

Arantxa Rus is er in de derde ronde van Wimbledon niet in geslaagd om langs Shuai Peng te komen. De Chinese brak de nummer 72 van de wereld vijf keer, en liet haar in haar eigen servicegames totaal kansloos.

Peng stond uitstekend te spelen en sloeg vrijwel elke bal terug. De Nederlandse had hier geen antwoord op en moest toezien hoe de Chinese menig servicegame op love won. De 6-1 stond dan ook al na 21 minuten op het scorebord.

Ook in de tweede set kreeg Rus geen grip op de service van de Chinese. Ze werd zelf in de eerste game gebroken, en op 4-2 speelde Peng weer op het toppen van haar kunnen om opnieuw te breken. Vervolgens serveerde ze de set rustig uit; 6-2. 

Rus kan desalniettemin trots zijn op haar prestatie. Het is voor haar de eerste keer dat ze de derde ronde van Wimbledon bereikt. In de tweede ronde versloeg ze de als vijfde geplaatste Samantha Stosur.

Peng mag zich opmaken voor de vierde ronde, waarin ze speelt tegen de winnares van de wedstrijd tussen Sorana Cirstea en Maria Kirilenko.