[EK] Discuswerpers naar finale, Bakker exit

Peterselieman

Rutger Smith en Eric Cadée hebben zich op het Europees kampioenschap atletiek geplaatst voor de finale van het discuswerpen. Cadée kwam in zijn eerste worp tot 65,09 meter, terwijl Smith het na één worp van 63,75 meter al voor gezien hield.

Waar Cadéé de limiet voor de finale haalde, deed Smith dit niet. Hij nam risico door niet verder te gaan en werd hiervoor beloond met een finaleplaats. De Groninger wil energie sparen voor de finale van het kogelstoten die vanavond op het programma staat.

Morgen is de finale van het discuswerpen. Cadée heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop voor Nederland. "Vroeger dacht ik bij toernooien: het zou mooi zijn als ik de finale haal. Nu durf ik te zeggen dat ik meedoe voor een podiumplaats. De Duitser Robert Harting is hier favoriet, maar Rutger en ik doen mee voor de andere medailles. Ik ben gewoon veel beter dan in de afgelopen jaren."

Niet door naar de halve finale van de 100 meter horden is Sharona Bakker. De Nederlandse werd in de series 24e met een tijd van 13,59 seconden. "Het ging gewoon voor geen meter. De afgelopen anderhalve week zijn niet heel goed geweest. Op zo'n toernooi zie je alle toppers, dan krijg je er super veel zin in. Je moet dan wel iets extra's geven. Vanaf de wedstrijd van vorige maand in Hoorn ging het niet meer zoals ik wilde. Ik heb al het hele zomerseizoen last van mijn achillespezen. In Hoorn kon ik nog profiteren van mijn goede basis uit de winter."