[WBD] Nadal na twee rondes al naar huis

Rosario

Rafael Nadal gaat na twee rondes Wimbledon al naar huis. Vandaag was de nummer honderd van de wereld, Lukas Rosol, te sterk voor de Spanjaard. De Tsjech had daarvoor wel vijf sets en drie en een half uur nodig.

De eerste set ging naar een tiebreak die Nadal met veel moeite won; 11-9. Rosol wist de Spanjaard in de daaropvolgende twee sets echter steeds eenmaal te breken en won twee keer met 6-4.

Nadal was inmiddels behoorlijk getergd omdat de Tsjech volgens hem steeds wat raar bewoog voordat de Spanjaard een return sloeg. Bij een pauze tussen de games botsten de spelers bijna tegen elkaar op omdat ze stoïciijns langs het net doorliepen.

De nummer twee van de wereld wist de vierde set echter naar zich toe te trekken na enkele zeer slechte ballen van Rosol. Bij een smash van Nadal maakte de Tsjech vervolgens een groot drama van het uit de weg gaan. Nadal excuseerde zich nog, maar Rosol leek furieus. De Spanjaard won de set echter wel, met 6-2, en iedereen in het stadion maakte zich op voor zijn winst.

Vervolgens werd er gepauzeerd om het dak te sluiten en de lichten aan te doen. Na de onderbreking van een half uur maakte iedereen in het stadion zich op voor Nadals winst, maar geheel tegen alle verwachtingen in brak Rosol Nadal meteen in de allereerste game. De Tsjech serveerde vervolgens zeer sterk en sloeg menige ace om zijn servicebeurt te behouden, waardoor hij de laatste set met 6-4 naar zich toe trok.

Het is de eerste keer sinds 2005 dat Nadal er in de tweede ronde uit vliegt op Wimbledon, en de vierde keer dat hij überhaupt na twee rondes al een Grand Slam verlaat. De andere twee keren waren in 2003 en 2004 op de US Open.

Lukas Rosol mag zich opmaken voor de derde ronde. Daarin wacht de Duitse Philipp Kohlschreiber.

Rafael Nadal gaat na twee rondes Wimbledon al naar huis (Foto: Pro Shots)