Beckham niet naar Olympische Spelen

Boris (borisz)

David Beckham kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De 37-jarige middenvelder is afgevallen voor de definitieve Britse selectie. Dit nieuws heeft hij zelf naar buiten gebracht. 

Coach Stuart Pearce mag achttien spelers meenemen naar het olympische voetbaltoernooi. De voetballers moeten na 1 januari 1989 geboren zijn. Van de achttien spelers mogen er drie houder dan 23 jaar zijn. Volgens Sky Sports zijn Ryan Giggs, Craig Bellamy en Micah Richards de aangewezen dispensatiespelers bij de Britten. 

''Ik was erg vereerd geweest als ik deel van dit unieke Britse team had mogen uitmaken'', reageert Beckham bij Sky Sports. ''Uiteraard ben ik zeer teleurgesteld. Maar er zal geen grotere supporter van het team zijn dan ik. Laten we hopen dat ze goud winnen.''

De verwachting in Groot-Brittannië was dat Beckham met de 38-jarige Manchester United-speler Giggs en de 32-jarige Liverpool-aanvaller Bellamy het dispensatietrio zou vormen.  De 24-jarige speler van Manchester City Richards krijgt echter de voorkeur boven Beckham. Deze verwachting werd mede gewekt omdat David Beckam ook officieel ambassadeur is van de Olympische Spelen.