FOK!filmtips van de dag: King Arthur/Mongol

Roy (qwry)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Ook vanavond zijn er weer een aantal prachtige films te bewonderen op de beeldbuis. Zo start om half 9 op Veronica, King Arthur (2004). De film geeft een iets realistischere kijk op de alom bekende legende van, hoe kan het ook anders, koning Arthur! Romein Arthur (Clive Owen) kan niet wachten om het regenachtige Brittannië in te ruilen voor het zonovergoten Rome, voordat het zover is heeft hij nog één levensgevaarlijke missie te volbrengen: Het Britse volk te beschermen tegen de kwaadaardige Saksen. Op zijn reis naar het noorden komt Arthur een palet aan kleurrijke personages tegen, waaronder Guinevere (Keira Knightley) en Merlin (Stephen Dillane). Mocht je op zoek zijn op een avontuurlijk drama, stem dan vanavond je televisie af op Veronica.

Koning Arthur: Monthy Pyton style!

Op RTL7 is op hetzelfde tijdstip het historische drama Mongol (2007) te zien. De Oscargenomineerde film verteld het waargebeurde verhaal van Temudzhin, leider van de Mongoolse stammen Genghis Khan. Temudzhin wist maar liefs de helft van de toen (in het jaar 1200) bekende wereld te veroveren. De historisch accurate film is geen Hollywoodproductie; verwacht dus onbekende acteurs die Mongools spreken, in plaats van Hollywoodsterren die met een nep Brits accent de geschiedenis proberen na te vertellen. Laat je vooral niet afschrikken door de über-Amerikaanse trailer hieronder.

"History, tells of a warrior, who was born to rule an empire."

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!