Zeker vierduizend man bij stille tocht Sittard

Redactie

Zeker vierduizend mensen hebben woensdagavond in Sittard meegelopen met de stille tocht voor de door mishandeling omgekomen Glenn van Haen. "De sfeer was eerbiedig, rustig en sereen", zegt burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen, die onder de indruk was.

De stille tocht leidde via de plek des onheils naar de Markt, waar Cox een toespraak hield. De tocht stond op verzoek van de familie van het slachtoffer in het teken van respect en stilte. "Dit was een indrukwekkende stimulans om Sittard een mooie uitgaansplaats te laten worden en blijven", laat Cox telefonisch weten.

De 23-jarige man uit Munstergeleen werd vrijdagnacht op de Putstraat in Sittard mishandeld. Hij werd zodanig toegetakeld dat hij even later aan zijn verwondingen overleed. Er waren geen wapens in het spel.

Direct na de mishandeling op de Putstraat werden twee mannen van 22 en 25 jaar uit Sittard aangehouden. Zaterdagavond werd een derde verdachte, een 25-jarige man uit dezelfde stad, opgepakt. Twee van de drie zijn zondag vrijgelaten, maar blijven wel verdachte in de zaak.