Mogelijk derde verdachte in moordzaak Vollenhove

Redactie

De politie heeft een derde persoon op het oog die mogelijk betrokken is geweest bij de gewelddadige moord op een echtpaar uit het Overijsselse Vollenhove in september 2009. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Zwolle woensdag bekendgemaakt.

Volgens justitie zijn er aanwijzingen dat er een derde verdachte is. In verband met het onderzoek, worden er geen verdere mededelingen gedaan. Het OM roept getuigen op zich bij de politie te melden.

Voor de moord zit een 37-jarige man uit Emmen vast. Hij werd eerder deze maand opgepakt nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries in zijn programma aandacht aan de zaak besteedde. De verdachte blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is woensdag met negentig dagen verlengd.

Een tweede verdachte, de jongste zoon van het echtpaar, werd in april 2010 aangehouden. Hij zit inmiddels niet meer vast, maar is nog wel verdachte in de zaak.

De lichamen van het echtpaar werden in september 2009 gevonden in hun woning aan De Weyert in Vollenhove. De twee bleken te zijn neergeschoten en -gestoken.