[WBD] Rus slaat Stosur naar huis

Rosario

De Nederlandse Arantxa Rus heeft op Wimbledon de nummer vijf van de wereld, Samantha Stosur, verslagen. In de tweede ronde van de Grand Slam was ze de Australische met 6-2, 0-6 en 6-4 de baas.

Rus begon zenuwachtig en sloeg in haar eerste servicebeurt maar liefst twee dubbele fouten. Ze werd dan ook meteen gebroken en nadat Stosur haar eigen service zeer eenvoudig gehouden had, leek Rus bij voorbaat al kansloos.

De nummer 72 van de wereld knokte zich echter terug in de set en won met enige moeite haar eigen servicebeurt. Daarna ging het hard; de Australische sloeg talloze ongedwongen fouten en Rus won alle vijf daaropvolgende games, waardoor ze de eerste set met 6-2 binnensleepte.

In de tweede set waren de rollen geheel omgedraaid. Alles wat Stosur sloeg viel binnen en Rus had zeer veel moeite in de rally's, waardoor ze geen enkele game pakte in de tweede set; 0-6.

In de beslissende derde set begon Arantxa Rus sterk. Ze brak de Australische, won haar eigen servicebeurten en liep zo uit naar 3-0. Uiteindelijk werd het 5-3, waarbij Rus de wedstrijd kon uitserveren, maar Stosur overleefde twee matchpunten en leek weer geheel terug in de wedstrijd toen ze de Nederlandse brak. Bij een 5-4 stand kwam ze op 40-15 om gelijk te komen in games, maar Rus won alle daaropvolgende punten, waardoor ze de laatste set met 6-4 won.

Het is de tweede keer dat Rus een tennisster uit de top tien weet te verrassen op een Grand Slam. In 2011 versloeg ze op Roland Garros Kim Clijsters, toen de nummer twee van de wereld.

De volgende ronde wacht Rus de winnares van de wedstrijd tussen de Chinese Shuai Peng en de Japanse Ayumi Morita.

RusRus verrast opnieuw een speelster uit de top tien (Foto: Pro Shots)