Robocop-acteur Peter Weller cynisch over remake

Roy (qwry)

Peter Weller heeft weinig vertrouwen in de remake van Robocop. "Die nieuwe film interesseert me geen fluit", zegt de Amerikaanse acteur tijdens het Hero Complex Film Festival in Los Angeles. Weller speelde de hoofdrol van de politieagent - half mens, half robot - in het origineel uit 1987 en het vervolg uit 1990.

"Ze mogen het van mij proberen hoor", gaat de inmiddels 65-jarige Weller verder. "Natuurlijk kunnen ze er een berg computeranimaties tegenaan gooien, maar het subtiele verhaal en de moraliteit die eraan ten grondslag ligt, zijn heel moeilijk na te maken."

In de remake, die volgend jaar in de bioscoop verschijnt, is de Zweed Joel Kinnaman in de rol van Robocop te zien. Hij speelde eerder in de tv-serie The Killing en de Zweedse misdaadfilm Snabba Cash. De rest van de cast bestaat uit grote namen als Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Hugh Laurie en Abbie Cornish.

"Het lukt ze nooit", sneert Weller, die zich tegenwoordig toelegt op de regie van tv-series als House en Sons of Anarchy. "Maar ik wens ze veel succes."


Robocop-acteur Peter Weller cynisch over remake (Foto: Novum)