FOK!filmtips van de dag: Frequency / BTTF part III

René (MrManiak)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het gaat een heerlijke filmavond worden. Om half 9 start op RTL8 de film Frequency. John Sullivan (James Caviezel) is een politieagent in New York die de dood van zijn vader Frank (Dennis Quad) nooit heeft kunnen verwerken. In 1969 is de brandweerman overleden toen Frank nog maar een kind was. Als John met de oude HAM-radio van zijn vader speelt raast er op dat moment een hevige zonnevlam naar de Aarde. Door de samenhang van omstandigheden kan John zijn vader in 1969 via de radio spreken. Hij kan hem nu waarschuwen voor het naderende gevaar, waardoor John in de tegenwoordige tijd weer een vader kan hebben. Maar is het wel slim om te knoeien met het verleden?

Na de eerste FOK!filmtip van de dag gaat bij ons de televisie nog niet uit. Rond de klok van 23.00 uur begint op RTL7 de film Back To The Future Part III. Marty McFly (Michael J. Fox) ontvangt in 1955 een brief van Docter Emmett Brown (Christopher Lloyd). Het vreemde is: de brief komt uit 1885. Brown is door een blikseminslag in het Wilde Westen belandt waar hij ieder moment kan worden omgelegd. Het is aan McFly om de DeLorean-tijdmachine te gebruiken om terug naar het verleden te reizen en Brown levend naar het heden te krijgen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!