Cameron wil drie Avatar-films in één keer opnemen

dekatophetspek

Het was al een tijd bekend dat James Cameron twee vervolgen wilde maken voor zijn megasucces Avatar. Via de website van Showbiz411 vernemen we dat de succesvolle filmmaker drie Avatar-films in één keer op wil gaan nemen.

Afgelopen mei gaf Cameron al aan zich volledig te willen gaan richten op de vervolgfilms voor zijn succesvolle sciencefiction avontuur Avatar en niet beschikbaar te zijn voor andere projecten. In een interview met Showbiz411 zegt actrice Sigourney Weaver, die ook in de eerste Avatar te zien was, dat ze zich momenteel aan het voorbereiden is voor opnames van drie vervolgfilms. Weaver zit momenteel in de afronding van de opnames voor de tv-film Political Animals.

Het maken van meerdere vervolgfilms in één keer is niet nieuw in Hollywood. Zo zagen we dit al gebeuren bij Back To The Future II en III, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions, Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 en 2, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 en 2 en het nog te verschijnen The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: There and Back Again. Het maken van drie films in één keer komt een stuk minder vaak voor. Bekende voorbeelden hiervan zijn onder meer Krzysztof Kieślowski's Trois Couleurs-trilogie en Peter Jackson's Lord Of The Rings.

Avatar 2 stond oorspronkelijk gepland voor 2014, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2016 in de bioscopen arriveren. Mocht Cameron zijn plan doorzetten om drie films in een keer op te nemen dan is de kans groot dat de verschijningsdatum weer aangepast zal moeten worden.