'Slechts 20% van de spelers haalt het einde van Hitman: Absolution'

Maite (Isai)

IO interactive heeft statistieken bekendgemaakt van hun aankomende game Hitman: Absolution, waaruit blijkt dat slechts 20% van de spelers het laatste level van de game zal halen. Directeur Tore Blystad noemt de cijfers 'bedroevend'.

"De gemiddelde gamer zal het spel waarschijnlijk nooit uitspelen en dat is heel jammer," aldus Blystad. "Of ze spelen de game maar één keer, terwijl deze gemaakt is voor mensen die alle hoekjes en gaatjes willen ontdekken."

Volgens Tore Blystad komt het omdat spelers niet de vele uren die het kost om het spel uit te spelen aan één game willen besteden. "Dat geldt niet alleen voor deze game, maar voor alle games. Te weten dat slecht 20% van de spelers het laatste level zullen zien, is verschrikkelijk. Het maakt de mensen die aan de game werken erg verdrietig."

Blystad geeft verder aan dat deze informatie normaal gesproken gebruikt zou worden om de game aan te passen, maar de verhaallijn van Hitman: Absolution laat het niet toe dat dingen veel verschoven worden. "Het is heel moeilijk om stukken die in een groter geheel horen veel heen en weer te schuiven. We kunnen niet zoveel aanpassen, omdat het verhaal alle levels aan elkaar verbindt."

Toch is er ook goed nieuws voor de game: "In de gebruikerstests die we hebben gehouden, werd ons vertelt dat de herspeelbaarheid juist komt door de situaties en humor van de game. Dat is de reden dat spelers een level opnieuw spelen, omdat ze meer willen zien en alles willen vinden. Daar zijn we blij om, want het kost veel tijd om al die dingen in de game te stoppen."

Hitman: Absolution komt in november uit voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.