Prandelli's Italië geprezen door Capello en Ancelotti

Peterselieman

Het Italiaans nationale elftal oogst op dit Europees kampioenschap veel lof. De Italiaanse toptrainers Fabio Capello en Carlo Ancelotti prijzen het team van Cesare Prandelli dat zich afgelopen zondag plaatste voor de halve finale.

Capello sprak tegenover Sky Sports. "Ik ben verrast door de kwaliteit van het Italiaanse team en de bescheidenheid waarmee ze voetballen. Wel missen we een echte spits die kan scoren. Ik zag een uitstekend Italië tegen Engeland, maar we misten onze kansen. Cassano is een speler van grote kwaliteit en klasse, maar je kan geen lading doelpunten van hem verwachten." Toch moet hij in de wedstrijd tegen Spanje weer naast Mario Balotelli in de spits beginnen. Pirlo gedraagt zich volgens hem als de echte leider van het team. Hij vormt met Daniele De Rossi het hart van het Italiaanse middenveld.

Ancelotti prijst tegenover La Gazetta dello Sport met name Pirlo. "Zijn penalty keerde het momentum in de strafschoppenreeks, daar ben ik van overtuigd. Italië was tot dan toe erg ongelukkig, maar toen was daar Pirlo om het probleem op te lossen. Als een speler zoiets doet, kan dat de tegenstander uit zijn spel halen. Andrea is een geweldige speler, alleen een genie doet dat soort dingen."