[WBD] Bertens stunt in eerste ronde

Niels (DerMeister)

Kiki Bertens heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Onze landgenote versloeg in de eerste ronde de als negentiende geplaatste Lucie Safarova opvallend gemakkelijk in twee sets: 6-3 en 6-0.

In het begin ging de partij gelijk op, maar bij een stand van 2-2 wist Bertens haar Tsjechische tegenstandster voor het eerste te breaken. Safarova wist de break meteen weer weg te werken, maar kon niet voorkomen dat Bertens een game later opnieuw een break pakte.

Bij een stand van 3-4 werkte Bertens drie breakpoints weg en kwam daarmee op 5-3. Met wederom een break werd de eerste set uiteindelijk erg knap met 6-3 door de Nederlandse gewonnen.

Ook in het tweede bedrijf was Bertens niet te stuiten. Vooral in de lange rally's was Bertens duidelijk sterker dan haar Tsjechische opponente. Safarova kwam er totaal niet meer aan te pas en Bertens wist de tweede set daardoor zeer overtuigend met 6-0 te winnen. In de volgende ronde treft ze de winnares van de partij tussen de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers en Jaroslava Shevdova uit Kazachstan.