BMW: "Honda en Yamaha draaien MotoGP nek om"

Peterselieman

BMW-motorsportbaas Bernhard Godmayer heeft hard uitgehaald naar Honda en Yamaha. Volgens de Duitser draaien beide Japanse bedrijven onder de huidige regels de MotoGP de nek om. BMW is momenteel in de sport actief bij Forward Racing MotoGP dat Duitse motoren in het Suter CRT-chassis heeft gehangen.

Godmayer was tegenover Motosprint niet mild. "Het is een complex verhaal, maar als je het beknopt wilt zeggen dan komt het erop neer dat het niveau van de technologie in de MotoGP op dit moment extreem hoog is en dat de investeringen om competitief te worden extreem hoog zijn. Als de situatie niet verandert dan is BMW niet geïnteresseerd om de MotoGP te betreden, tenzij de regels veranderen ...."

"In mijn ogen draaien Honda en Yamaha de MotoGP de nek om. Het is de waarheid. De Japanners hebben een andere racevisie dan dat wij hebben. Zij denken alleen maar aan het bereiken van technologisch leiderschap. Hun doel is om de concurrentie te verslaan: als deze sportieve oorlog de show ruïneert dan maakt dat niet uit. Wij geloven dat het racen een aantal dingen moet bevatten: de show, het runnen van een bedrijf en een manier om het publiek te vermaken."

Dat het in de MotoGP niet goed gaat blijkt uit het aantal fabrieksmachines dat aan de start staat. Naast Honda en Yamaha runt alleen Ducati nog een fabrieksteam. Verder zijn er nog een aantal klantenmotoren. De rest van het veld wordt aangevuld met CRT's om toch nog een vol veld te hebben. Bedrijven als BMW richten zich in plaats van de MotoGP op de Superbikes waar de motoren meer standaard zijn en waar een competitief veld aan de start staat.