Schoppende agente niet vervolgd

Redactie

De agente die vorige week in opspraak kwam door bij een arrestatie op een man in te trappen, wordt niet vervolgd. Volgens de officier van justitie heeft de vrouw goed en volgens de regels gehandeld en zijn daarbij geen strafbare feiten gepleegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam dinsdag.

De vrouw werkte de arrestant op de Riederlaan met enkele gerichte trappen tegen de grond omdat hij zich had losgerukt toen hem handboeien werden omgedaan. De boeien zaten daardoor maar aan één hand vast. Omdat pepperspray niet werkte, gebruikte de agente geweld met het oog op het gevaar van de rondzwaaiende boeien. Justitie erkent dat dat nodig was en vervolgt de vrouw daarom niet.

De 29-jarige dronken arrestant gedroeg zich bovendien agressief en schopte en sloeg om zich heen toen de agenten hem tot bedaren probeerden te brengen. Dat is ook bevestigd door omstanders, onder wie de maker van het filmpje. In het filmpje was alleen het schopgedeelte te zien.

De arrestant zegt zich niets meer van het incident te kunnen herinneren. Hij verklaarde tegenover de politie zeker dertig glazen bier en wodka te hebben gedronken. De man deed na het incident aangifte, maar die is door het OM geseponeerd. Volgens justitie heeft hij geen letsel aan de schoppen overgehouden.