Oranje en China in evenwicht in laatste ontmoeting

Boris (borisz)

De Oranjevrouwen hebben zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen China. Maartje Paumen voorkwam in de slotfase een Nederlandse nederlaag. Deze week oefende Oranje al drie keer eerder tegen de Aziaten. Die duels werden wel winnend afgesloten door de ploeg van bondscoach Max Caldas.

Oranje kwam goed uit de startblokken op het blauwe veld van Kampong. In de eerste twintig minuten liet de ploeg van Caldas zes kansen noteren. De grootste was voor Kim Lammers, die van dichtbij de bal niet langs de Chinese goalie kreeg. Doelpunten leverden de aanvalsgolven van Nederland echter niet op, zodat in de rust beide teams nog in evenwicht stonden.

Na rust kreeg Oranje via Maartje Paumen en Eva de Goede kansen om de score te openen. Maar Nederland miste opnieuw scherpte in de afronding. China ging een stuk efficiënter om met de mogelijkheden. De tweede kans van de Aziaten leverde een treffer op, Mengyu Wang schoot uit een corner de bal in de winkelhaak.

Terwijl de regenbuien losbarstten boven Utrecht, slaagde Nederland erin om de onverdiende achterstand ongedaan te maken. Maartje Paumen zorgde, via een mooie cornervariant, voor de 1-1 eindstand.