Blanc boos over gedrag Nasri

Wessenator

Na afloop van de verloren kwartfinale van Frankrijk schold een ontevreden Samir Nasri een journalist de huid vol. Bondscoach Laurent Blanc is hier niet blij mee.

De speler van Manchester City was reeds ontstemd vanwege het feit dat hij tegen Spanje op de bank moest beginnen. Na afloop van het duel sloeg hij een onbeschofte toon aan tegen een journalist, die hem vroeg naar zijn bevindingen van het teleurstellende duel met de Spanjaarden.

Noël le Graet, voorzitter van de Franse voetbalbond, liet eerder al weten dat het gedrag van Nasri niet wordt getolereerd. "Samir riskeert regelmatig de grens te overschrijden en hij wil doen wat hij juist acht, maar deze keer is hij over de schreef gegaan. De betreffende journalist zal worden uitgenodigd voor een gesprek", aldus Le Graet.

Ook Blanc is niet gecharmeerd van het gedrag van Nasri. "Dit is een gebrek aan fatsoen voor deze journalist. Ik heb Nasri duidelijk gemaakt hoe ik in deze situatie gehandeld zou hebben. Dit is zeer ongewenst. Het is al vaker voorgekomen dat ik hem op zijn gedrag heb moeten wijzen, maar kennelijk heeft hij daar niet genoeg van geleerd."