Schumacher mag derde plaats behouden

Peterselieman

Michael Schumacher blijft als derde geklasseerd staan in de Grand Prix van Europa in Valencia. Red Bull Racing had protest aangetekend, omdat de Mercedes-coureur gebruik maakte van het Drag Reduction System tijdens een gele vlag, maar de stewards oordeelden dat de Duitser voldoende van zijn gas af ging.

Het incident vond plaats in de slotronde van de race toen er een gele vlag werd gezwaaid na de aanrijding tussen Lewis Hamilton en Pastor Maldonado. Schumacher wilde zijn positie tegenover Mark Webber verdedigen en maakte gebruik van de mogelijkheid om de achtervleugel te openen. Webber oordeelde dat dit vanwege de gele vlaggen ongeoorloofd was en rapporteerde dit naar zijn team.

De vleugel zou pas weer gesloten worden als Schumacher het rempedaal aantikte, maar in plaats daarvan koos de Duitser ervoor om gas te minderen. De wedstrijdleiding erkende dit na het bestuderen van de data en liet hem zijn eerste podiumplaats die hij na zijn rentree behaalde behouden.

Eerder dit jaar oordeelden de stewards dat Sebastian Vettel in Barcelona niet voldoende van zijn gas was gegaan bij het zien van gele vlaggen. Het leverde de Duitser destijds een drive-through penalty op, een straf die Red Bull nu graag voor Schumacher zou willen zien. De stewards oordeelden in dit geval anders.