Nog geen extra OS-tickets beachvolleyballers

TheArt

Nederland heeft zowel bij de mannen als de vrouwen nog geen tweede ticket veroverd voor de Olympische Spelen. De mannen gingen in de finale van de Continental Cup onderuit tegen Noorwegen, terwijl de vrouwen verloren van Rusland. 

Door het verlies zitten de duo's Emiel Boersma/Daan Spijkers en Madelein Meppelink/Sophie van Gestel nog een week langer in de wacht. Zij mogen naar Londen mits Nederland nog extra tickets bemachtigt. 

In Alanya gingen de mannen in dramatische omstandigheden onderuit. Boersma/Spijkers en het tweede duo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen stonden na vier duels op 2-2, waardoor een golden set de beslissing moest brengen. Boersma en Spijkers kregen daarin tegen de Noren Horrem en Eithun een matchpoint, maar gingen toch met 14-16 de boot in.

De vrouwen speelden hun toernooi in Moskou en het thuisland bleek in de eindstrijd te sterk. Meppelink en Van Gestel wonnen nog wel hun eerste duel, maar het tweede duel werd door het duo verloren. Rimke Braakman/Michelle Stiekema gingen twee keer onderuit, waardoor de Russische dames met 3-1 zegevierden.

Volgende week is de allerlaatste olympische kans voor Boersma/Spijkers en Meppelink/Van Gestel. Nederland mag deelnemen aan het wereldkwalificatietoernooi in Moskou. Bij de mannen en vrouwen komen elf landen in actie. Bij beide toernooien zijn twee tickets te verdelen voor de Spelen.