Vergne en Kobayashi krijgen gridstraf opgelegd

Peterselieman

Jean-Eric Vergne en Kamui Kobayashi hebben voor de Grand Prix van Groot-Brittannië gridstraffen opgelegd gekregen door aanrijdingen die ze veroorzaakt hebben. Vergne kreeg tien plaatsen gridstraf en 25.000 euro boete van de stewards in Valencia en Kobayashi een gridstraf van vijf plaatsen.

Vergne ging halverwege de race in de fout bij het inhalen van de Caterham van Heikki Kovalainen. De Fransman stuurde zijn Toro Rosso bij de inhaalpoging iets te vroeg naar rechts en raakte zo de bolide van Kovalainen. Beide auto's liepen lekke banden op. Vergne had bij het terugrijden naar de pits zoveel haast dat hij veel schade aan zijn Toro Rosso veroorzaakte en op moest geven. Hij zorgde voor veel rommel op de baan, waardoor de safety car naar buiten moest. De stewards besloten Vergne om deze reden zwaar te bestraffen.

Ook Kobayashi veroorzaakte een vermijdbare aanrijding door na de safety car op de brug een poging te wagen om de Ferrari van Felipe Massa in te halen. Beide rijders raakten elkaar, waarna Kobayashi met schade uitviel en Massa terugviel tot in het achterveld.