[GP2] Uitslag race 2 Valencia

Peterselieman

Luiz Razia heeft de sprintrace van de GP2 Series in Valencia op zijn naam geschreven. De Braziliaan passeerde in de laatste ronde James Calado die lang aan de leiding ging. Fabio Leimer werd derde. Giedo van der Garde pakte een zesde stek, terwijl Daniël de Jong negende en Nigel Melker dertiende werd.

Calado ging net als gisteren in de beginfase van de race aan de leiding. Net als toen mocht de safety car enkele malen de baan op. Eerst verslikte Marcus Ericsson zich bij een inhaalactie op Nathanaël Berthon en ging de muur in. Achter de Zweed raakten Stefano Coletti, Valsecchi, en Esteban Gutierrez elkaar, waarbij alleen Valsecchi verder kon.

Nadat alle rotzooi was opgeruimd werd het veld weer vrijgegeven, maar niet voor lang, want ditmaal kwamen Johnny Cecotto en Jolyon Palmer met elkaar in botsing. In tegenstelling tot gisteren hoefde er vandaag geen pitsstop gemaakt te worden, waardoor Calado zijn leiding niet prijs hoefde te geven.

Wel kreeg de Brit het in de slotfase moeilijk, dankzij Rio Haryanto die zijn bolide er regelmatig naast prikte. Vier ronden voor het einde kwamen de twee in botsing, waarbij de Indonesiër op moest geven en Calado een beschadigde auto opliep. De Brit verdedigde zich met hand en tand tot in de laatste ronde Leimer hem passeerde. De Zwitser sneed een stukje van de baan af en moest de plaats teruggeven. Dit was het moment waar Razia op gewacht had, want de Braziliaan passeerde het leidende duo in één actie en greep de zege.

Achter Razia werd Calado tweede, voor Leimer. Niet ver daarachter moest Van der Garde genoegen nemen met een zesde plaats. De Nederlander leek na een sterke inhaalrace vijfde te worden, maar werd in het slot nog gepasseerd door Berthon.

In het klassement leidt Valsecchi ondanks zijn nulresultaten in Valencia nog steeds. Hij heeft 141 punten, één meer dan Razia. Calado bezet met 95 punten de derde plaats, voor Max Chilton die op 93 staat en Van der Garde die er 89 heeft.