Een D-pad aan je vinger met de Ringbow

Maite (Isai)

Er is een nieuw kickstarter-project gemaakt dat letterlijk de controle aan je vingers legt. De Ringbow is een ring met een D-pad erop, waarmee games op Android- en (binnenkort) iOs-apparaten bestuurd kunnen worden.

De bedenkers van het accessoire kwamen op het idee door de vele spellen voor smartphones waarbij een D-pad op het scherm staat weergegeven. Met de Ringbow hoeft niet langer een deel van het scherm opgeofferd te worden voor de virtuele D-pad en krijgen spelers weer het echte gevoel in hun vingers, waardoor de reactiesnelheid verhoogd zou worden.

De accu van de Ringbow gaat tot vijf uur mee en het accessoire werkt op elk Bluetooth-apparaat, zodat je hem bijvoorbeeld ook zou kunnen gebruiken om je Bluetooth-televisie of Nintendo 3DS aan te sturen.

Samen met de ring wordt een scala aan games gemaakt, die speciaal ontwikkeld zijn om met de Ringbow te werken. Wie het project steunt voor 45 dollar (plus 10 dollar verzendkosten om het pakket naar Nederland te verschepen) krijgt een zwarte Ringbow en een pakket met games.

De Ringbow zal verder ontwikkeld worden als op 22 juli ten minste 100.000 dollar beloofd is. Op het moment van schrijven, 24 juni, heeft het project al 33.329 dollar op de teller staan.