FOK!filmtips van de dag: Jeux interdits (Forbidden Games) (1952)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanmiddag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Jeux interdits 1

Het is weer zondag en dat betekend een heerlijke klassieker bij de Belgische buren van de zender één. Om 14.00 uur is op die zender namelijk de FOK!filmtip van de dag, het oorlogsdrama Jeux interdits (Forbidden Games) van Rene Clement te zien. In de prachtige zwart-wit film uit 1952 zien we de belevenissen van een jong meisje genaamd Paulette die bij een luchtaanval van de nazi's haar ouders verliest. Ze wordt opgenomen bij de familie Dolle en kan het vooral erg goed vinden met Michel, de zoon des huizes. Terwijl de waanzin van de Tweede Wereldoorlog voortdendert beleven de kinderen allerlei avonturen waarbij de dood een grote rol speelt.

Jeux interdits 2

Actrice Brigitte Fossey was zes jaar oud toen ze haar debuut maakte in deze ontroerende rolprent. De actrice zou later in een interview zeggen dat ze deze film absoluut niet aan jonge kinderen zou willen laten zien vanwege het behoorlijk zware thema van de oorlog en dood. Fossey zou later nog te zien zijn in onder meer Les Valseuses met Gerard Depardieu, in Chanel met Rutger Hauer, Quintet met Paul Newman, en in Offret van Tarkowski. Ook de muziek van Jeux interdits is adembenemend mooi. Deze film komt niet zo vaak op de buis en als filmliefhebber mag je deze eigenlijk niet missen.

Jeux interdits 3

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!