Teams opperen verbod op bandenwarmers

Peterselieman

De Formule 1-teams zijn druk bezig met kijken naar mogelijkheden om de sport aantrekkelijker te maken voor het publiek en tegelijkertijd ook kosten te besparen. Eén van de opties is een verbod op bandenwarmers voor regenbanden in 2013 en een algeheel verbod een jaar later.

Bandenfabrikant Pirelli wil volgens motorsportbaas Paul Hembery wel aan de plannen meewerken, mits ze spoedig bekrachtigd worden. "Het vereist planning en je moet het goed doen, dus als de teams het echt willen doen moeten ze snel beslissen. Voorheen waren het vooral de coureurs die bezorgd waren over hun veiligheid bij een verbod op bandenwarmers. Ons standpunt is dat we het kunnen doen, zodra we maar snel duidelijkheid krijgen. Het heeft namelijk impact op onze compounds."

"De gulden middenweg is volgend jaar al de bandenwarmers voor regenbanden verwijderen, omdat die eigenlijk overbodig zijn. De temperatuur is op de baan toch binnen de kortste keren uit die banden. En dan kunnen we voor 2014 de stap naar een algehele ban zetten."