Hockeymannen ten onder tegen Spanje

Boris (borisz)

De Nederlandse hockeymannen hebben zaterdagmiddag hun tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in Düsseldorf met 2-0 verloren van Spanje. Oranje was het toernooi donderdag begonnen met een zege op België.

Spanje kwam al na vier minuten op voorsprong toen routinier Pol Amat een strafbal benutte. Het was een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. Na de pauze viel er iets meer te beleven, maar veel doelpunten leverde dat niet op. In de 48ste minuut kreeg Nederland de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar schutter Taeke Taekema vond de Spaanse goalie op zijn weg. Aan de andere kant deed Santi Freixa het even later beter. De sterspeler benutte de eerste en enige Spaanse strafcorner en verdubbelde de voorsprong.

In de slotfase kreeg Oranje nog drie strafcorners, maar de Spaanse keeper Francisco Cortes liet zich niet passeren. Eerder op de dag speelden Duitsland en België 3-3 gelijk. Duitslandaan de leiding met vier punten. Nederland en Spanje volgen met drie, terwijl de Belgen vooralsnog een punt wisten te vergaren.