Arrestatie om kilo wiet bij grote controle Zevenaar

Redactie

Bij een grote controle op een camping en een recreatiepark in de gemeente Zevenaar is zaterdag een man met een kilo wiet opgepakt. Ook is een wietkwekerij ontdekt en is beslag gelegd op een aantal auto's, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Aan de controle werkten onder meer de douane, de marechaussee, de Belastingdienst, de politie en de gemeente mee. De politie inde vijf keer een openstaande boete van elk negenhonderd euro. Twee auto's werden in beslag genomen omdat met het chassisnummer van de voertuigen was geknoeid.

Verder werd een man die een zak gedroogde henneptoppen wilde verstoppen opgepakt. Bij nader onderzoek werd ook een wietkwekerij met zeventig planten ontdekt.

Daarnaast gaat de politie van drie vaartuigen waarbij met het registratienummer is geknoeid proberen te achterhalen waar ze vandaan komen. Van twaalf schepen wordt bekeken of ze misschien zijn gekocht met crimineel verkregen geld. De douane gaat voorts kijken of sterke drank die is aangetroffen bij een horecaonderneming illegaal is of niet.

De Belastingdienst constateerde bij een aantal mensen een belastingschuld van in totaal 120.000 euro. Daarvan werd 4080 euro direct afgerekend. Op zeven auto's werd vanwege een belastingschuld beslag gelegd. Verder gaat de fiscus drie ondernemingen aan een nader onderzoek naar de boekhouding onderwerpen.