Wenger vindt Van Persie beste spits van EK

Stefan (sportfreak)

Robin van Persie was volgens Arsène Wenger de beste spits van dit EK. Ook begrijpt de trainer waarom Van persie tijdens het toernooi niet met de pers wilde praten.

"De emotie heeft de overhand gekregen", aldus de trainer van Arsenal in een interview met de Telegraaf. "De emotie is de analyse de baas. Dat komt ook door de wereld waarin we nu leven. Elk woord wordt uitvergroot en leidt door de snelheid van de media binnen enkele minuten tot een opinie. Bij miljoenen mensen." Wenger vindt het mooi om te zien hoe Van Persie met de problemen omgaat. Alleen de speler die de focus houdt, vindt hij, kan omgaan met druk. "Van praten of reageren, gaat een voetballer niet beter spelen."

Wenger is dan ook verbaasd over de kritiek op Van Persie, die afgelopen seizoen topscorer werd in de Premier League en gekozen werd tot Engels voetballer van het jaar. "Robin verdient meer krediet in Nederland dan hij nu krijgt. Robin van Persie was de beste spits op dit EK. Hij is stukken beter dan de spitsen van andere landen en ook beter dan Huntelaar."