Klose: "Ik ben opgelucht"

Olga Kroeders

Miroslav Klose is blij met het resultaat van Duitsland tegen Griekenland en met zijn eigen optreden als vervanger van de topspits Mario Gomez. "Blij dat ik scoorde."

Klose mocht enigszins verrassend beginnen in plaats van Gomez, die al driemaal scoorde op dit EK. De spits van Lazio Roma toonde zijn klasse en pikte een doelpunt mee, waarmee hij ook bondscoach Joachim Löw gerust wist te stellen. "Ik ben zeer opgelucht dat ik gescoord heb", aldus Klose in gesprek met ZDF. "We combineerden geweldig in de eerste helft, maar hadden problemen met scoren."

"Ik was heel blij dat ik weer mocht spelen", vervolgt de 34-jarige routinier. "Onze bank is erg sterk, kijk alleen al naar de spelers die invielen. We wisten dat, als we ons spel bleven spelen, we de Grieken in de problemen konden brengen en dat is ook gebeurd. Nu zullen we Italië tegen Engeland bekijken, om te zien wie we als volgende treffen."

Bondscoach Löw was vooral tevreden met Sami Khedira en Mesut Özil. "Khedira is met een ongelooflijk goede serie bezig. Hij traint goed, wil de bal altijd hebben. Zijn teamgenoten voelen dat en vertrouwen hem. Özil was absolute klasse. Hij maakte goede loopacties en het lukte hem het team de juiste impulsen te geven."