Vermoeide Flipkens toch tevreden

Olga Kroeders

Kirsten Flipkens kreeg tegen Nadia Petrova alsnog de kans om de finale van het toernooi in Rosmalen een Belgisch tintje te geven. Eerder op de dag zegde Kim Clijsters af wegens een blessure. Maar ook de andere Belgische tennisster haalde de eindstrijd niet. Petrova was met 6-4 en 6-2 te sterk. Toch keek Flipkens tevreden terug.

"Als je me vooraf had gezegd dat ik zoveel punten zou vergaren voor mijn ranking, had ik je voor gek verklaard", zei Flipkens. "Maar ik miste de nodige frisheid in mijn laatste wedstrijd."

Vermoeidheid speelde Flipkens vrijdag parten in Rosmalen. "Ik had gisteravond nog gespeeld, en moest die partij vandaag eerst nog afmaken, en er hoefde niet veel gespeeld te worden maar het was close. Ik moest dus wel vol aan de bak. Tussen die wedstrijd en de match tegen Petrova zat eigenlijk maar een partij. Ik heb wel kunnen rusten, maar niet genoeg. Ik hoopte stiekem dat mijn laatste wedstrijd zou worden uitgesteld vanwege het weer."

De Belgische stijgt door haar goede prestaties van de afgelopen tijd flink op de ranglijst. "Ik heb grote stappen gezet in de voorbije weken. Ik wil blijven klimmen en hard werken, dan is deelname aan de US Open zo goed als zeker."


Vermoeide Flipkens toch tevreden (Foto: Novum)