Roddick bereikt mijlpaal in Eastbourne

Boris (borisz)

Andy Roddick heeft een mijlpaal bereikt op weg naar de finale in Eastbourne. De Amerikaan boekte tegen Steve Darcis uit België zijn zeshonderdste profzege. Van de actieve spelers won alleen Roger Federer met 846 zeges vaker. De mijlpaal werd wel ontsierd door opgave van Darcis. Roddick stond op dat moment al met 6-3 en 3-1 voor.

Roddicks tegenstander zaterdag is Andreas Seppi. De als derde ingeschaalde Italiaan had het een set lastig met Ryan Harrison uit de Verenigde Staten: 7-5 en 6-1. Om de halve eindstrijd te bereiken moest Roddick zich eerder vrijdag ontdoen van Fabio Fognini: 6-3, 3-6 en 7-5. Darcis was met 6-2 en 7-6 (4) te sterk voor qualifier Marinko Matosevic. Seppi zag in de kwartfinale Philipp Kohlschreiber bij een 7-5 en 2-1 stand opgeven. Harrison won met 7-6 (5) en 6-4 van Denis Istomin.

Bij de vrouwen gaat de finale tussen Tamira Paszek en Angelique Kerber (5). Paszek rekende verrassend af met de als vierde geplaatste Française Marion Bartoli. De Oostenrijkse stond een set en 4-0 achter, maar knokte zich terug in de partij en trok met 4-6, 7-5 en 6-4 aan het langste eind. Kerber had geen moeite met Klara Zakopalova uit Tsjechië: 6-0 en 6-3.


Roddick bereikt mijlpaal in Eastbourne (Foto: Novum)