Stel vast voor mishandelen en besnijden kinderen

Redactie

Een echtpaar uit Oud-Beijerland is dinsdag aangehouden voor het stelselmatig mishandelen van hun eigen kinderen en hun twee pleegkinderen. Ook worden ze ervan verdacht twee dochters van 12 en 14 jaar te hebben besneden, laat het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag weten.

In het gezin waren elf kinderen, van wie negen van het echtpaar zelf. De twee andere kinderen zijn neefjes die door de twee werden opgevoed. De kinderen zijn tussen de 1 en 19 jaar oud. De oudste woont niet meer thuis. De kinderen zijn eerder dit jaar al uit huis geplaatst.

De zaak kwam aan het rollen toen een van de dochters op school vertelde over de mishandelingen. Alle minderjarige kinderen hebben littekens of brandwonden. Twee meisjes bleken te zijn besneden.

De ouders, 37 en 39 jaar oud, kwamen in 2005 en 2007 naar Nederland. De twee meisjes zijn al in het land van herkomst besneden, maar dit is ook in Nederland strafbaar. Om welk land het gaat wil justitie om privacyredenen niet zeggen. De ouders zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig vastzitten.