'Schumacher sleutel in Silly Season'

Peterselieman

Het Silly Season lijkt in de Formule 1 al volop begonnen te zijn. Zo wordt Lewis Hamilton plotseling aan Ferrari gelinkt en worden daar ook onder meer Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber genoemd. De echte sleutel voor dit seizoen lijkt te liggen bij Michael Schumacher.

De inmiddels 43-jarige Duitser keerde ruim twee jaar geleden terug in de sport en tekende een driejarig contract bij Mercedes. Die verbintenis loopt eind dit seizoen af en alles hangt af van wat de Duitser besluit: verlengen of zijn helm opnieuw aan de wilgen hangen. In dat laatste geval zullen er naar verwachting veel verschuivingen op gaan treden op de rijdersmarkt.

Waar Hamilton bij McLaren lijkt te blijven en Vettel en Webber ook in 2013 de stoeltjes bij Red Bull lijken te bezetten is er rond andere teams wel een ware potentiële stoelendans aan de gang. Met name aan het stoeltje van Felipe Massa bij Ferrari wordt gezaagd. Een batterij coureurs is al genoemd om de Braziliaan op te volgen, terwijl Massa zelf al door heeft laten schemeren dat hij een terugkeer bij Sauber niet uitsluit. Sergio Perez zou dan de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

Mocht Schumacher besluiten te stoppen dan lijken Force India-coureur Paul di Resta en Perez de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen. Bij Force India zou dan Jules Bianchi met steun van Ferrari in kunnen stappen, terwijl bij Sauber Force India-rijder Nico Hülkenberg en Caterham-coureur Heikki Kovalainen genoemd worden om Kamui Kobayashi te vervangen. Als Schumi stopt dan kunnen deze geruchten plotseling een heel andere wending nemen. De tijd zal leren welke kant het op gaat.