Stroomstoring Nieuwegein grotendeels opgelost

Redactie

De stroomstoring in Nieuwegein is voor een groot deel opgelost. Aan het einde van vrijdagmiddag zitten nog drieduizend van de zeventienduizend getroffen klanten zonder stroom, laat netbeheerder Stedin weten.

De stroomstoring ontstond donderdagavond na blikseminslag in twee transformatorstations. Daarbij brak brand uit in een van de stations, zo bleek vrijdag. De herstelwerkzaamheden liepen vertraging op omdat de brandweer er zeker van wilde zijn dat er geen asbest was vrijgekomen. Dit bleek niet het geval.

De wijken Blokhoeve, Galecop en een deel van Batau-Noord ontsprongen de dans. Verder had een deel van de wijk Vreeswijk rond 11.30 uur alweer stroom. Stedin liet eerder op de dag weten er alles aan te doen de stroom vrijdag nog te herstellen, maar niet te kunnen garanderen dat dat lukt.

Particulieren kunnen een beroep doen op een compensatieregeling van Stedin, omdat de storing langer duurt dan vier uur. Voor bedrijven geldt deze regeling niet. Zij krijgen het advies contact op te nemen met hun verzekering.