Vijf maanden cel voor kinderlokker Geldrop

Redactie

Een 46-jarige man uit Eindhoven is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vijf maanden celstraf omdat hij in februari zeven meisjes probeerde mee te lokken in Geldrop. Zijn slachtoffers waren tussen de 7 en 13 jaar oud. Justitie had zes maanden celstraf en tbs geëist.

De Eindhovenaar fietste op 25 februari door Geldrop en vroeg meisjes met hem mee te gaan. Daarbij maakte hij ongepaste opmerkingen over het uiterlijk van de meisjes. Voor de aanklacht van poging tot ontucht sprak de rechter de man vrij. De opmerkingen van de Eindhovenaar waren weliswaar onfatsoenlijk, maar bewezen niet dat de man de meisjes wilde misbruiken, vond de rechter.

De rechter legde ook nog vijf maanden voorwaardelijke celstraf op. Hij mag twee jaar geen contact opnemen met de meisjes en een jaar lang niet in Geldrop komen, besliste de rechter. Ook moet de man zich laten behandelen als de reclassering dat nodig vindt.

In de eis om tbs op te leggen gingen de rechters niet mee. Hoewel de man aan psychische stoornissen leidt en verminderd toerekeningsvatbaar is, oordeelden de rechtbank dat tbs een te zware maatregel is voor een poging tot het meelokken van de kinderen.