Hamilton verwacht lastige onderhandelingen met McLaren

Peterselieman

Formule 1-coureur Lewis Hamilton gaat binnenkort met McLaren om tafel om te praten over een nieuw contract. De Brit heeft bij het team uit Woking een aflopende verbintenis en verwacht er ondanks lastige onderhandelingen wel uit te kunnen komen.

Hamilton weet dat McLaren-baas Ron Dennis een stevige onderhandelaar is. "Ron speelt het spelletje hard. Dat was al zo bij het opstellen van het huidige contract en ik verwacht dat hij hetzelfde is wanneer wij de onderhandelingen openen. Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet al te veel problemen."

De wereldkampioen van 2008 heeft bij het ingaan van de onderhandelingen wel goede kaarten in handen, want hij kent dit jaar een goed seizoen en gaat na zeven races aan de leiding in de titelstrijd. Dit komt door een iets gewijzigde aanpak. "Ik wil nog steeds elke race winnen. Alleen is het dit jaar belangrijk om strategisch te werk te gaan. Zeven winnaars in zeven races, alles zit nog dicht bij elkaar. Het is dit jaar meer dan ooit zaak om de rust te bewaren als het even niet gaat."