Zware loting Haase op Wimbledon

TheArt

Robin Haase mag zijn borst natmaken in de eerste ronde op Wimbledon. De Hagenaar werd bij de loting gekoppeld aan de nummer negen van de plaatsingslijst, Juan Martin del Potro. De Argentijn reikte vorig jaar nog tot aan de vierde ronde op Wimbledon, Haase haalde de derde ronde.

Bij de vrouwen heeft ook Kiki Bertens het niet optimaal getroffen. De Wateringse komt in de eerste ronde uit tegen de als negentiende geplaatste Lucie Safarova. De Tsjechische heeft bij haar zes deelnames op het heilinge gras echter maar drie partijen gewonnen. Bertens maakt haar debuut op Wimbledon.

Arantxa Rus kan een stuk positiever naar haar loting kijken. De nummer één van Nederland moet het opnemen tegen de Japanse Misaki Doi (WTA-102). Doi verloor in de laatste ronde van de kwalificaties, maar mag als lucky loser toch deelnemen aan het hoofdtoernooi. De Japanse bereikte vorig jaar nog verrassend de derde ronde op het Londense gras.

In het mannentoernooi kwamen er bij de loting enkele opmerkelijke ontmoetingen uitrollen. Zo neemt Jo-Wilfried Tsonga (5) het op tegen oud-kampioen Lleyton Hewitt, speelt Janko Tipsarevic (8) tegen David Nalbandian, die vorige week in de finale van Queens nog gediskwalificeerd werd en is er een Duits onderonsje tussen twee grasspecialisten: Philipp Kohlschreiber (27) en Tommy Haas.

Noemenswaardig is ook de eventuele ontmoeting in de tweede ronde tussen John Isner (11) en Nicolas Mahut. De Amerikaan en Fransman speelden de afgelopen twee jaar in de eerste ronde van Wimbledon tegen elkaar. In 2010 speelden de twee de langste partij ooit, die Isner uiteindelijk met 70-68 in de vijfde set won. De boomlange Amerikaan was in 2011 ook de beste, toen in drie sets.

De oud-nummers één van de wereld Kim Clijsters en Jelena Jankovic (18) zijn tot elkaar veroordeeld in de eerste ronde bij de vrouwen. Titelverdedigster Petra Kvitova (4) neemt het op tegen Akgul Amanmuradova uit Oezbekistan en de huidige nummer één van de wereld Maria Sharapova speelt tegen de Australische Anastasia Rodionova.