Boca Juniors naar eindstrijd Copa Libertadores

Olga Kroeders

Boca Juniors heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores. De Argentijnen speelden met 0-0 gelijk tegen Universidad de Chile. Dat was na de 2-0 thuisoverwinning van vorige week genoeg om de eindstrijd te halen. Corinthians uit Brazilië plaatste zich woensdag al voor de finale van de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

Universidad ging op zoek naar een doelpunt, maar wist tegen het sterk verdedigende Boca weinig kansen te creëren. In de tweede helft waren de Chilenen twee keer dicht bij een doelpunt, maar inzetten van Marcelo Diaz en Raul Ruidiaz raakten het houtwerk. In de slotfase schoot ook Boca-vedette Juan Roman Riquelme nog op de lat.

Corinthians plaatste zich woensdag ten koste van Santos voor de finale. Na de 1-0 winstpartij van vorige week volstond een 1-1 gelijkspel. Santos, het team van supertalent Neymar, won vorig jaar de Copa.

De finale van de Copa wordt gespeeld over twee wedstrijden. Volgende week staat in Buenos Aires het eerste duel op het programma, een week later valt de beslissing in Sao Paolo. Boca Juniors staat voor de tiende keer in de eindstrijd, voor Corinthians is het de eerste keer.