Taliban vallen hotel bij Kabul aan

Redactie

Minstens drie zelfmoordterroristen hebben donderdagavond een hotel aan de rand van een meer ten noorden van Kabul aangevallen, drie bewakers gedood en in het hotel mensen in gijzeling genomen. Nadien brak een fel vuurgevecht uit tussen de Taliban-strijders en Afghaanse militairen en politiemensen. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen.

Achttien mensen die door de strijders in het Spozhmai-hotel bij het Qarghameer gegijzeld werden zijn inmiddels bevrijd. Onder hen zijn vrouwen en kinderen, zei een legerwoordvoerder in Kabul vrijdag. Twee van de aanvallers zijn doodgeschoten en ook een politieagent is om het leven gekomen. Volgens de woordvoerder zijn er nog steeds gijzelaars in het hotel en wordt er nog steeds gevochten.

De Taliban drongen, gewapend met machinegeweren en raketwerpers en met bomvesten aan, tegen middernacht binnen. Een Taliban-woordvoerder zei tegen persbureau AP dat het hotel is aangevallen omdat er veel buitenlanders drinken en andere activiteiten ontplooien die volgens de islam verboden zijn.