Wethouder doet aangifte tegen 'lasterend' raadslid

Redactie

Wethouder van Haarlemmermeer Arthur van Dijk heeft aangifte gedaan van smaad tegen gemeenteraadslid Rinus Beusenberg. Aanleiding is de beschuldiging en aangifte van Beusenberg van meineed tijdens een getuigenverhoor in een rechtszaak tegen Van Dijk.

Volgens de wethouder is de aangifte gebaseerd op onjuistheden. "Het moet eens over zijn met het te pas en te onpas uitmaken van van alles en nog wat van bestuurders en ambtenaren", briest Van Dijk.

De rechtszaak waarin Van Dijk meineed zou hebben gepleegd, was door Beusenberg aangespannen tegen de gemeente. Het raadslid van Sociaal Rechts Haarlemmermeer wilde volgens regionale media in de jaren negentig een erotisch centrum in Haarlemmermeer beginnen, maar stelt dat de gemeente hem tegenwerkte.

Van Dijk zou hebben gelogen over het eigendom van in 2004 door Beusenberg aan de gemeente verkochte grond in De Liede West. Beusenberg denkt te hebben gelezen in informatie van elektriciteitsnetbeheerder Tennet dat de grond inmiddels van Tennet is. Dat klopt volgens Van Dijk niet. De grond zou nog eigendom zijn van de gemeente. De gemeente heeft wel met Tennet een ruilovereenkomst gesloten voor een deel van de gronden, waarvan de notariële akte uiterlijk 1 januari moet passeren.