Ecclestone: "Vettel te jong voor Ferrari"

Peterselieman

Er lijkt een serieuze mogelijkheid te bestaan dat Sebastian Vettel vanaf 2014 voor Ferrari zou kunnen gaan racen. De 24-jarige Red Bull-coureur is tweevoudig wereldkampioen en wordt al tijdenlang aan de Italiaanse renstal gelinkt. F1-baas Bernie Ecclestone denkt er in Bild anders over.

"Niet nu. Hij is te jong. Normaal gesproken zou je de carrière bij Ferrari afsluiten." Maar mocht het wel zo ver komen dan is er volgens de 81-jarige Brit nog geen probleem, omdat hij dan geen problemen met Fernando Alonso verwacht. "Beiden zijn racers die constant op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Ze zouden beiden denken dat ze elkaar zouden kunnen kloppen, omdat ze erg veel zelfvertrouwen hebben."

Ecclestone, de voormalig teambaas van Brabham, haalde in het interview ook nog even uit naar autosportfederatie FIA. "Als ik een teambaas zou zijn dan zou ik de regels zoveel mogelijk buigen. Ik begrijp werkelijk weinig van de besluiten van de FIA. Ik ben van mening dat de technische reglementen zodanig geschreven zouden moeten worden dat iemand zoals ik ze kan begrijpen."