Hearts stemt tegen lijfsbehoud Rangers

Peterselieman

Glasgow Rangers hoeft niet op steun van Heart of Midlothian te rekenen bij de poging in de Schotse Premier League te blijven. Clubeigenaar Vladimir Romanov maakte dat donderdag duidelijk op de clubwebsite van de ploeg uit Edinburgh.

Rangers is failliet, maar maakt een doorstart via een nieuwe club. Die moet steun van zeven ploegen krijgen om de opengevallen plek in de Schotse Premier League over te kunnen nemen.

Romanov vindt echter dat het nieuwe Rangers in de Third Division moet instromen. "De fans verdienen een nieuwe start en moeten accepteren dat hun club op een lager niveau moet beginnen. Zo blijft er orde in de Schotse Premier League en wordt er geen oneerlijke concurrentie met andere clubs gevoerd."

Romanov haalt ook uit naar de bestuurders die de Rangers de financiële afgrond invoerden. "De voetbalmaffia vertegenwoordigd door de vroegere eigenaren van Glasgow Rangers is schuldig aan enkele van de ernstigste situaties die het Schotse voetbal hebben getroffen. Zij moeten onder geen enkel beding meer worden toegelaten."

Het faillissement van de Rangers was onvermijdelijk, vindt Romanov. "Overwinningen werden niet op sportieve gronden behaald, maar door smaad, samenzweringen tussen spelers en het losweken van spelers via tussenpersonen en het onder druk zetten van scheidsrechters. Al deze zaken veroorzaakten lege overwinningen en vernielden het voetbal."