Hoeke zocht heil in drank na 'niggabitch'-affaire

Redactie

Eva Hoeke heeft het niet makkelijk gehad na de 'niggabitch'-affaire. "Ik heb heus wel nachten wakker gelegen, en ik kon elke ochtend naar de glasbak", geeft Hoeke toe in het maandblad Opzij.

Hoeke stapte eind vorig jaar op als hoofdredacteur van het tijdschrift Jackie nadat zangeres Rihanna in het blad werd bestempeld als 'niggabitch'. Ze werd beschuldigd van racisme. "Ik wist: wie geschoren wordt moet stilzitten", zegt Hoeke. Ze zegt dat ze 'niet zo snel uit het lood' wordt geslagen, maar dat ze het wel moeilijk had met het incident. "Maar ik draaide niet door."

De titel 'niggabitch', waarmee de kledingstijl van de Rihanna in het tijdschrift werd omschreven, zorgde voor internationale ophef. Onder anderen Rihanna zelf uitte via Twitter haar ongenoegen.

Hoeke werd als hoofdredacteur van Jackie opgevolgd door stylist Bastiaan van Schaik. Hoeke werkt momenteel als freelancejournalist en schrijft onder meer voor Het Parool. Ze is niet van plan om in de toekomst weer als hoofdredacteur van een glossy aan de slag te gaan.