Bende illegale drankhandelaren opgerold

Redactie

De fiscale opsporingsdienst FIOD denkt met de arrestatie van zeven verdachten afgelopen week een bende te hebben opgerold die illegaal handelde in allerlei soorten sterke drank. De verdachten hielden zich volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk ook bezig met belastingfraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van honderdduizenden euro's die ze met hun praktijken verdienden.

De verdachten probeerden sinds juli 2010 onder de accijnsbelasting uit te komen door drank in te kopen bij een groothandel, waarbij ze deden of de drank bestemd was voor Duitsland of een ander Europees land. Het vermoeden is dat de drank, waaronder rum, whiskey, cognac, wodka en jenever, echter gewoon in Nederland werd verkocht. Ook knoeiden de verdachten volgens het OM vermoedelijk met de cijfers van de omzet, waardoor ze minder belasting hoefden te betalen.

Begin deze week werden vier woningen in Rotterdam en Den Haag en een bedrijfspand in de buurt van Venlo doorzocht. Vrijdag werden al invallen gedaan in een loods in de buurt van Rotterdam en in een slijterij in de Maasstad, waarbij duizenden flessen sterke drank in beslag werden genomen.

Van de verdachten zitten er vier nog vast. Het gaat om een 35-jarige man uit Den Haag en drie Rotterdammers van 21, 42 en 52 jaar. Zij werden vrijdag op heterdaad aangehouden, samen met nog twee mannen die na verhoor weer zijn vrijgelaten. Het zestal was in een loods bezig een vrachtwagen vol drank leeg te halen. De 42-jarige Rotterdammer is de hoofdverdachte in de zaak. Zijn 32-jarige vriendin is maandag aangehouden, maar na verhoor ook weer vrijgelaten.


Bende illegale drankhandelaren opgerold (Foto: Novum)