Miyamoto tempert verwachting rond kracht Wii U

Stefan Walthie (StefanW)

Gameontwikkelaar Shigeru Miyamoto vindt dat de rekenkracht van de Wii U-spelcomputer helemaal niet belangrijk is. In een interview met de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN zei hij dat het veel belangrijker is dat een game leuk is. "Je kunt je blind staren op de technische eigenschappen, maar een spel moet wel leuk zijn."

De Wii U is de eerste spelcomputer van Nintendo die HD-beelden kan genereren. De Xbox 360 en PlayStation 3 doen dit al vijf jaar. Miyamoto beaamt dat er een kans is dat de nieuwe Xbox en PlayStation een stuk krachtiger zijn dan de Wii U.

Voor Nintendo is het niet alleen belangrijk leuke spellen op de markt te brengen, ook wil het bedrijf geld verdienen. "Voor ons is niet alleen de rekenkracht belangrijk, maar ook wat de kosten zijn", zei de topman van Nintendo.

De Wii U moet eind dit jaar op de markt komen. Hoeveel de spelcomputer moet gaan kosten is nog niet bekend. Begin deze maand gaf Nintendo aan dat consumenten verbaasd zullen zijn over het prijskaartje van de nieuwe spelcomputer.