Ferrari werkt aan drie F1-bolides tegelijk

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari put dit jaar alle bronnen die het heeft uit door aan drie auto's tegelijk te werken, zo meldt Marca. Naast de doorontwikkeling van de huidige F2012 wordt er druk getekend en gerekend aan de auto's voor 2013 en 2014.

Ferrari neemt waarschijnlijk naar de komende Grand Prix van Europa in Valencia een nieuwe voorvleugel en vloer mee, evenals een update van de uitlaten en de achtervleugel. Hiermee hoopt het ontwerpteam onder leiding van Nicolas Tombazis de meeste gebreken van de F2012 verholpen te hebben. Dat de auto mee kan doen om de prijzen bewijst coureur Fernando Alonso die momenteel tweede staat in het rijderskampioenschap.

De bolide voor 2013 zal een doorontwikkeling zijn van de huidige auto, waarbij de updates voor dit seizoen ook meegenomen worden in de ontwikkeling van de nieuwe bolide. Voor het jaar 2014 is dit vrijwel onmogelijk, omdat dan de introductie van een 1,6 liter V6 Turbomotor gepland staat. De implementatie van deze krachtbron vereist enkele fundamentele aanpassingen aan het chassis.