[1/4 finale] Vooruitblik: Tsjechië - Portugal

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond gaan de kwartfinales op het EK voetbal van start. In de komende drie dagen zal bekend worden welke vier landen zich de beste vier van Europa mogen noemen. Tsjechië en Portugal trappen om 20.45 uur af.

De Tsjechen en de Portugezen staan voor de derde keer tegenover elkaar. Ook de voorgaande edities waren tijdens een eindtoernooi, waarbij Tsjechië in 1996 de eerste confrontatie tussen beide landen met 1-0 wist te winnen. Uiteindelijk verloor de ploeg in de finale van Duitsland. Twaalf jaar later behaalden de Portugezen een 3-1 zege op de Tsjechen, waardoor de onderlinge balans weer gelijk was.

Cristiano Ronaldo lijkt inmiddels op stoom te komen. De aanvaller van Real Madrid kwam wat moeizaam op gang en scoorde in de eerste groepswedstrijden niet, maar maakte dit in de laatste groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal meer dan goed. De Portugees wist doelman Maarten Stekelenburg namelijk twee keer te verschalken.

Theodor Gebre Selassie is zeer waarschijnlijk de bewaker van Ronaldo, maar heeft nauwelijks internationale ervaring. Toch is de rechtsback inmiddels uitgegroeid tot één van de uitblinkers bij de Tsjechen.

Vermoedelijke opstellingen:

Tsjechië:
Cech, Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky, Jiracek, Hübschman, Plasil, Kolar, Pilar, Baros
 
Portugal:
Patrício, Pereira, Pepe, Alves, Coentrão, Meireles, Veloso, Moutinho, Nani, Postiga, Ronaldo