Teambaas Caterham looft Van der Garde

Olga Kroeders

Het team van Caterham hoopt nog dit seizoen een punt te kunnen pakken. De eigenaar van het team, Tony Fernandez, heeft dit gezegd. De zakenman zegt hoge verwachtingen te hebben voor de komende twee F1-races in Valencia en op Silverstone te hebben.

"De auto's hebben belangrijke upgrades gekregen. We zijn eerlijk genoeg om in te zien dat deze alleen onvoldoende zijn om het gat met de middenmoot te dichten, maar onze intentie om te slagen blijkt wel uit het feit dat we sneller met updates komen dan onze concurrentie", aldus Fernandes.

Giedo van der Garde is testcoureur bij Caterham en rijdt daarnaast in de GP2-klasse. In de afgelopen vier races in die klasse eindigde hij driemaal op het podium. Hij staat momenteel derde in de stand in de GP2. Fernandez loofde de resultaten van de Nederlander. "Het GP2-team van Caterham werkt ongelooflijk hard en hun tomeloze inzet heeft geresulteerd in aansprekende resultaten van Giedo. Hopelijk dienen deze successen als bron van inspiratie voor ons F1-team."